Advies bij ontslag

Na vele jaren werkplezier…ONTSLAG

Al vele jaren werkt u met veel plezier in een snoepwinkel. Op een dag komt uw werkgever bij u en het zegt u dat hij uw contract wil ontbinden, hij wil u ontslaan. De werkgever laat u weten dat u binnenkort een ontslagbrief in de bus kunt verwachten. U staat perplex en bent overrompeld en u snapt er dan ook niets van. U werkgever vertelt u dat de de omzet dramatisch gedaald is en dat hij mensen moet ontslaan, en u bent er één van.  Maar kan dit zomaar en wat zijn mijn rechten vraagt u zich af.  Misschien heeft u nooit een arbeidsovereenkomst gezien en dus ook niet ondertekend of misschien heeft u wel een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Kan hij u zomaar ontslaan?  Op een verjaardag heeft u het er over en iedereen gelijk, ja, maar dat kan toch zomaar niet ik zou dit ik zou dat…, maar kennen zij het recht? Het is daarom verstandig om Juridisch Adviesbureau Weggemans in te schakelen voor juridisch advies.

Kan hij u zomaar ontslaan?

Ontslaan dat kan zomaar niet, zeker niet bij een contract voor onbepaalde tijd. Hij kan u alleen ontslaan als hij een ontslagvergunning van het UWV heeft, wanneer er sprake is van een dringende reden voor ontslag op staande voet rechtvaardigt of als een kantonrechter de arbeidsovereenkomst ontbindt. Als u met het ontslag akkoord gaat kan uw werkgever u wel ontslaan. Bijvoorbeeld als er een beëindigingsovereenkomst (vaststellingsovereenkomst) is.  Als u een beëindigingsovereenkomst tekent dan gaat akkoord met het ontslag. Mr. P. Weggemans raadt altijd aan een dergelijke overeenkomst aan een jurist voor te leggen voordat u ondertekend.

Vraag juridisch advies voordat u eventueel tekent.

Vaak is er recht op een vergoeding, de transitievergoeding en in sommige bedrijven is het gebruikelijk dat de werkgever tot een bepaalde hoogte uw juridische kosten betaalt.
Bij Juridisch Adviesbureau Weggemans bent u aan het juiste adres voor advies op het gebied van het arbeidsrecht. Rechtvaardigheid staat bij Juridisch Adviesbureau Weggemans hoog in het vaandel.

Op de volgende pagina’s

  • Ontslagrecht.
  • Protest tegen ontslag aantekenen.
  • Een ontslagvergoeding.