Mevrouw mr. P. Weggemans

Juridisch Adviesbureau Weggemans | Petra Weggemans | Amersfoort Mevrouw mr. P. Weggemans

Bijna 30 jaar werk ik met veel plezier in het recht!
Ik ben begonnen bij een grote gemeente indertijd, waar ik ruim 26 jaar heb gewerkt en me bezig heb gehouden met de behandeling van bezwaarschriften (voorzitter, ambtelijk horen en secretaris), klachten, de informele aanpak, het geven van algemeen juridisch advies en huisverboden.

Juridisch Adviesbureau Weggemans.

In 2009 ben ik parttime gaan werken bij de gemeente om mijn eigen bedrijf op te zetten: Juridisch Adviesbureau Weggemans. Bij mijn bedrijf kunnen particulieren, bedrijven en overheden terecht, voor deskundig en betaalbaar juridisch advies, met name op het gebied van bestuursrecht, maar ook consumentenrecht en verkeersrecht.

Ook ben ik voorzitter en lid van diverse bezwaarschriftencommissies in het land (gemeenten en waterschappen), secretaris van een ombudscommissie en werkvelddeskundige bij de NCOI.
Voor Leef3.nu ben ik jurist aan huis; voor ouderen met een juridische vraag.

Tot slot geef ik juridische trainingen, onder meer over de Algemene wet bestuursrecht, Woonoverlast en standplaatsen op de openbare weg/markt en kermis. Ik geef deze trainingen voor Segment, waar ik ook de juridische nieuwsbrief voor verzorg en examencommissielid ben.

Naast het juridische werk, ben ik ook franchise coach/begeleider voor mensen met onder meer autisme, ADHD of PTSS.

Ik vind het belangrijk dat juridisch advies betaalbaar is, er duidelijke prijsafspraken worden gemaakt, gekeken wordt of er informele oplossingen mogelijk zijn en uiteraard dat het advies van goede kwaliteit is. Daarnaast vind ik het zeer belangrijk dat de omgang prettig en persoonlijk is.