Mevrouw mr. P. Weggemans

Mevrouw mr. P. Weggemans

Juridisch Adviesbureau Weggemans | Petra Weggemans | Amersfoort Al ruim 20 jaar werk ik met veel plezier in het recht.
Sinds 1994 werk ik bij een grote gemeente, waar ik me bezig houd met onder meer de behandeling van bezwaarschriften en klachten en het geven van algemeen juridisch advies. Vanuit deze baan heb ik ook veel ervaring opgebouwd met de zogenaamde informele aanpak bij bezwaren en klachten.

Juridisch Adviesbureau Weggemans.

In 2009 ben ik parttime gaan werken bij de gemeente om mijn eigen bedrijf op te zetten: Juridisch Adviesbureau Weggemans. Bij mijn bedrijf kunnen particulieren, bedrijven en overheden terecht, voor deskundig en betaalbaar juridisch advies, met name op het gebied van bestuursrecht, maar ook consumentenrecht en verkeersrecht.

Naast mijn werk bij de gemeente en mijn werk voor mijn eigen bedrijf, ben ik voorzitter en lid van diverse bezwaarschriftencommissies in het land, onderzoeker-rapporteur bij de Overijsselse Ombudsman en secretaris van een ombudscommissie. Voor Leef3.nu ben ik jurist aan huis; voor ouderen met een juridische vraag.

Ik vind het belangrijk dat juridisch advies betaalbaar is, er duidelijke prijsafspraken worden gemaakt, gekeken wordt of er informele oplossingen mogelijk zijn en uiteraard dat het advies van goede kwaliteit is.